Yazılım Test Mühendisliği Eğitimi Sertifika Programı

Bu program ile test uzmanlarına, teknik test analistlerine, test yöneticilerine ve hatta hiç test yapmamış ya da yakında test yapmaya başlayacak kişilere sunmak için kapsamlı bir eğitim programı hazırlandı. Bu eğitim programı ile yazılım testi teorisinin yanında, sektör de kullanacağız programları, işe yarar bilgileri öğreneceksiniz. Eğitimin hemen ardından uygulamaya koyabileceğiniz birçok pratik bilgi ve beceriyi de dağarcığınıza katacaksınız.

Neden Bu Eğitimi Almalıyım?

Eğitim sürecinde teorik konular, pratik uygulamalar ve vaka analizleri detaylı bir şekilde ele alınacak, katılımcılar gerçek dünya senaryolarına hazır hale getirilecektir.

Eğitim tamamlandığında, katılımcılar International Software Testing Qualifications Board (ISTQB) tarafından düzenlenen Temel Seviye ve İleri Seviye Test Uzmanlığı sınavlarına katılabilir, bu sertifikalara sahip olabilirler.

Bu eğitimle, yazılım sektörünün talep ettiği yazılım testi konularında yetkin, en güncel yazılım test ve kalite metodolojilerini bilen Yazılım Test Uzmanları / Yazılım Test Analistleri / Yazılım Test Mühendisleri yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Değerlendirme ve Başarı Kriteri:

%90 devam koşulu şartı vardır. İlk modülde 6 adet ara değerlendirme ve eğitim sonu 1 adet son değerlendirme yapılacaktır.

Eğitim ilerleyişi:

Pomodoro tekniği ile gerçekleştirilecektir. Eğitim günlük olarak sekiz adet 25 dakika ders, 6 adet 5 dakika mola ve 1 adet 30 dakika mola içermektedir. Her 25 dakika sonunda 5 dakika mola verilecektir. Dört adet 25 dakika sonunda 30 dakikalık uzun bir mola verilecektir. Eğitim bittikten sonra 1 saatlik örnek sınav yapılacaktır.

Sınav şekli:
Online yapılacaktır.

1- Test mühendisliğine giriş sunumu

2- ISTQB CTFL standartlarına uygun hazırlanmış ders müfredatı

1.        Tipik test hedefleri

2. Test, bug, hata ayıklama ve güven grafiği

3. Ne kadar test gerekli? Risk faktörleri nelerdir?

4. Kusurların temel nedenleri ve kök neden analizi

5. Yedi test ilkesi

6. Test süreci nedir?

7. Test planlama süreci

8. Test izleme ve kontrol süreci

9. Test tasarım süreci

10. Test uygulama süreci

11. Test koşturma süreci

12. Test tamamlama süreci

13. Test psikolojisi ve testçi jargonu

Ara Quiz-1

14. Yazılım geliştirme yaşam döngüsü modeli nedir?

15. Yazılım geliştirme yaşam döngüsü modelleri, avantajları ve dezavantajları nelerdir?

16. Çevik manifesto nedir?

17. Scrum nedir?

18. Kanban nedir?

19. Test seviyeleri nelerdir?

20. Test tipleri nelerdir?

21. Test tasarım teknikleri nelerdir?

Ara Quiz-2

22. Statik test nedir?

23. Dinamik test nedir?

24. Statik inceleme nedir?

25. Statik incelemede roller ve sorumluluklar nelerdir?

26. İnceleme teknikleri nelerdir?

27. İnceleme başarı faktörleri nelerdir?

Ara Quiz-3

28. Test teknikleri nelerdir?

29. Kara kutu testi nedir?

30. Kara kutu test teknikleri nelerdir?

31. Beyaz kutu testi nedir?

32. Beyaz kutu test teknikleri nelerdir?

Ara Quiz-4

33. Test organizasyonu ve bağımsızlık nedir?

34. Test yönetimi nedir?

35. Test yöneticisi görevleri nelerdir?

36. Testçi görevleri nelerdir?

37. Test planının amacı nedir ve içeriği nasıl olmalıdır?

38. Test yaklaşımı nasıl belirlenir?

39. Test giriş ve çıkış kriterleri nasıl belirlenir?

40. Test raporlarının içeriği ve amacı nedir?

41. Test özet raporlarının içeriği ve amacı nedir?

42. Hata yönetimi nedir?

43. Hata raporu içeriği nasıl olmalıdır?

Ara Quiz-5

44. Test için araç desteği

45. Araçları kullanmanın potansiyel faydaları ve riskleri nelerdir?

Ara Quiz-6

3- Örnek ISTQB CTFL Sınavı

Test uzmanları, teknik test analistleri, test yöneticileri, yazılım test mühendisleri, kalite yönetimi mühendisleri, sistem ve iş analistleri, programcılar, yazılım mimarları, ürün yöneticileri ve proje yöneticileri, hatta hiç test yapmamış ya da yakında test yapmaya başlayacak kişiler. Her seviye için uygundur. Herkes katılabilir.

Program Süresi:

7 saat eğitim süresi ve 1 saat sınav süresi toplam 8 saat (2 hafta)

Planlanan gün sayısı:

4 gün

Eğitim günleri:

Hafta sonları, Cumartesi (2 saat) ve Pazar (2 saat)

Eğitim saatleri:

İstanbul Atlas Üniversitesi onaylı, e- devlette görünür sertifika verilecektir.

Melih Can DEMİRTEL

Yazılım Test Uzmanı