Kadın Sağlığında Uygulamalı Klinik Aromaterapi ve Aromaterapi Masajı Kursu

Aromaterapi, klinik aromaterapi, aromaterapi kursu, klinik aromaterapi eğitimi aromaterapi masajı, esansiyel yağlar, enerji beden, kadın sağlığında aromaterapi, masaj, gebelik ve aromaterapi, doğumda aromaterapi, doğum sonu aromaterapi, laktasyon ve aromaterapi,bebek bakımında aromaterapi, menopoz ve aromaterapi, fertilite ve aromaterapi

Eğitim sürecinde %100 doğal esansiyel yağlar ve taşıyıcı yağlarla uygulama yapılacaktır.

Katılımcıların, aromaterapi uygulamalarının klinik kullanımıyla ilgili bilimsel dayanağı olan,ayrıntılı bilgiler eşliğinde, kadının yaşam döngüsü içinde, anlamlı olan her bir evreyi,esansiyel yağların sihirli dünyası ile buluşturmaları, her bir döneme özel aromaterapi kitlerinihazırlayabilmeleri ve bunları uygulayabilme becerilerini kazanmaları amaçlanmaktadır.

Modül 1: Aromaterapi ve Enerji Beden Sinerjisi.

Modül 2: Kadın Sağlığında Klinik Aromaterapi  (Kendinize Özel Aromaterapi Kitlerinizi Oluşturun)

Modül 3: Aromaterapi Masajının Kadın Sağlığında Kullanımı

Modül 1: Aromaterapi ve Enerji Beden Sinerjisi.

• Esansiyel Yağların Dünyasına Bir Bakış
  • Esansiyel Yağların Süptil Enerji İle Etkileşimi
  • Aromaterapi ile Yaşam Notasını Duyumsama (Baş, Kalp ve Ayak Notaları)
  • Beş Element ve Esansiyel Yağ Yelpazesi
  • Yin ve Yang Enerji Döngüsünde Aromaterapi Çalışması
  • Esansiyel Yağlar ve DNA ( Epigenetik ve Telomer Etkileşimi)
  • Aromaterapi ile Meditasyonda Sihirli Bir Dokunuşu Yakalamak

• Kanıt Temelli Bilimsel Yaklaşım
  • Esansiyel Yağların Kullanımı (Oral, topikal, inhalasyon..vb)
  • Aromaterapi Kitlerinin Hazırlanması (Bireysel Uygulama)
  • Kadın Sağlığında Kullanılan Esansiyel Yağlarla Tanışma (Yağlara dokunmaya, onları koklamaya ve onları hissetmeye hazır mısınız?)
  • Kadın Sağlığında Kullanılan Aromaterapi Reçetelerinin Hazırlanması (Gebelik, Doğum, Doğum Sonu, Laktasyon, Yenidoğan, Fertilite,  Cinsel Sağlık, Pelvik Ağrı, İnfeksiyonlar, Menopoz,…vb)
  • Grup Çalışmaları (Kendinize özel esansiyel yağ karışımlarını oluşturmak…vb)

Modül 3: Aromaterapi Masajının Kadın Sağlığında Kullanımı

• Menstrual Siklusa Özel
  • Fertiliteyi Desteklemek
  • Doğum Ağrısıyla Birlikteliği Yakalamak
  • Laktasyonu Desteklemek
  • Bebek Sağlığı
  • Menopoz
  • Grup Çalışmaları (Masaj Yağlarının Hazırlanması ve Uygulanması)

Not: Grup çalışmalarında, %100 doğal esansiyel yağlar ve taşıyıcı yağlarla uygulama yapılacaktır.

Herkese açık bir kurs, bu alana ilgi duyan herkes katılabilir.

Katılımcıların, aromaterapi uygulamalarının klinik kullanımıyla ilgili bilimsel dayanağı olan, ayrıntılı bilgiler eşliğinde, kadının yaşam döngüsü içinde, anlamlı olan her bir evreyi, esansiyel yağların sihirli dünyası ile buluşturmaları, her bir döneme özel aromaterapi kitlerini hazırlayabilmeleri ve bunları uygulayabilme becerilerini kazanmaları amaçlanmaktadır.

Atlas Üniversitesi onaylı e- devlette görünür sertifika verilecektir.

Prof. Dr. Gülay RATHFISCH