Profesyonel Barista Eğitimi

Katılımcılar Profesyonel Barista sertifika  programı sonunda nitelikli kahve dükkanlarında çalışabilecek ya da söz konusu işletmeleri işletebilecek seviyede barista bilgisine sahip olacaklardır.

Ön Başvuru Yap
Genel Bilgi

9. Yüzyılda Etiyopyalı çobanların keşfiyle günümüze kadar ulaşan, Avrupa’da coffee, Latince’de coffea olan bu kırmızı bitkinin adını Etiyopya’nın Kaffa yöresinden aldığı düşünülmektedir.

Etiyopya’da yerli halk bu bitkinin tanelerini un haline getirip bir çeşit ekmek yapıyordu. Aynı zamanda meyveleri kaynatıldıktan sonra suyu içilmek suretiyle tıbbi amaçlı kullanılıyor ve sihirli meyve olarak adlandırılıyordu.

Yavuz Sultan Selim dönemimde, Yemen Valisi Özdemir Paşa tarafından Yemen’den İstanbul’a getirtilmiştir. Saraydan konaklara ardından evlere giren kahve, İstanbul halkının kısa sürede tutkunu olduğu bir lezzet haline gelmiştir.

Çiçekleri beyaz ve hoş kokulu, kirazı andıran kırmızı meyvesinin içinde iki çekirdek bulunan, dikildikten 2-3 yıl sonra meyve vermeye başlayan ve 20-30 yıl boyunca aralıksız meyve veren bir ağaç türüdür. Doğal haline bırakıldığında 10-12 metreye kadar uzayabilen ağaç, meyvelerinin kolay toplanabilmesi için 4-5 metre uzunluğunda çalı boyunda tutulur.

Bol yağış alan, ortalama sıcaklığın 18-24 derece arasında bulunduğu ve don olayının görülmediği, ekvatorun 25 derece kuzeyi ve 30 derece güneyi arasındaki kuşakta yetişir. Nemli ortamı sevdiğinden kahve ağacının düzenli yağışın olduğu tropik bölgelerde yetiştirilmesi gerekir.

Tüm kahve çeşitleri aslında Arabica (Coffea Arabica), Robusta (Coffea Canephora) ve Liberica olarak 3 ana grupta toplanır.


Eğitim İçeriği

Kahve ile ilgili temel bilgiler,

Kahvenin yetiştiği bölgeler,

Kahve tatları ve aromaları,

Doğru ve kaliteli espresso,

Makine ve ekipman kalibrasyon ayarları,

Doğru kahve templeme,

Kahve çeşitlerine göre doğru öğütümler,

Makine ve ekipman kullanımı,

Barista hijyen kuralları,

Türk kahvesi,

Filtre kahve, French press, Moka pot, 3. nesil demleme,

Espresso uygulama

Cappuccino uygulama

Latte art

Cupping tastes

Kahve blendleme ve demleme


Kimler Katılmalı

Kahve kültürü ve barista eğitimi konularına ilgi duyan, nitelikli kahve dükkanlarında çalışmak ya da işletici olmak isteyen, kahve ekipmanlarının kullanımını öğrenmek isteyen, kahve sunumları ve süsleme konularında kendisini geliştirmek isteyen, latte art bilgisine sahip olmak isteyen herkes ile birlikte eğitim programı genel katılıma açıktır.

Eğitim Süresi

3 gün (28 saat)

Program Hedefi

Katılımcıların barista eğitim programı sonunda nitelikli kahve dükkanlarında çalışabilecek ya da söz konusu işletmeleri işletebilecek seviyede barista bilgisine sahip olmaları, espresso makinasını tam ve doğru olarak kullanabilmeleri, kahve sunumları ve süsleme konuları ile latte art bilgisine sahip olmaları hedeflenmektedir. 

Profesyonel Barista Eğitim programında katılımcılar; kahvenin tarladan fincana gelinceye kadar tüm aşamalarını teorik olarak öğrenir, kahvenin kavrulma işleminden espresso bazlı ürünlere, soğuk kahve reçetelerinden latte art’a pratik ağırlıklı bir eğitim alırlar.


Banka ve Ödeme Bilgileri

İstanbul Atlas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi eğitimleri için ödeme yaparken aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz;

A-BANKA YOLU İLE ÖDEME

1. Anlaşmalı olduğumuz aşağıdaki banka hesabına EFT veya Havale yoluyla “Eğitim Adı” ve “Adı Soyadı” bilgileri açıklama kısmında mutlaka belirtilerek,

HESAP ADIHESAP NUMARASIŞUBE IBAN
İstanbul Atlas Üniversitesi İktisadi 24807093Ümraniye Şubesi (248)TLTR15 0006 7010 0000 0024 8070 93
B-KREDİ KARTI İLE ÖDEME

1. Mali İşler biriminde kredi kartı ile ödeme gerçekleştirebilirsiniz.
İndirimler

Atlas Üniversitesi personeline, Atlas Üniversitesi öğrencilerine ve Medicine Hospital personeline %25 indirimli

Belgelendirme

Atlas Üniversitesi onaylı e-devlet de görünür sertifika verilecektir.

Eğitimciler

Top Roasters Premium Coffee

İş birliğiyle

Ön Başvuru Formu

Kurs programımıza katılmak istiyorsanız hemen aşağıda istenilen bilgileri doldurunuz.

'Kişisel Verilerin Korunması Kanunu' kapsamında Bilgilendirme ve Aydınlatma Metnini okudum, onayladım. (*)