Yüz İçin Kinezyo Bantlama Eğitimi

Kozmetik amaçlı yüz bantlama tekniği çok yeni olarak uygulamaya başlandığından yüze özel kullanılan Light Touch Plus kinezyo bant ile yüzdeki kırışıklıklar, ödem, doku gevşemesine yönelik ve çene problemlerini içeren uygulamalar gösterilecektir.

Son yıllarda etkin bir tedavi yaklaşımı olarak fizyoterapi ve rehabilitasyon modaliteleri arasında yeralan kinezyo bantlama tekniği, ilk kez Dr. Kenzo Kase tarafından 1970’li yıllarda geliştirilen, gerçek boyunun %140’ına kadar uzayabilen, akrilik, yapışkan, renkli elastik koton bir bant ile yapılan özel bir bantlama tekniğidir. Longitudinal yönde istirahat uzunluğunun %55–60’ı oranında esneyebilme yeteneğine sahip olan bant, hareketle ciltte oluşan gerilme ve gevşemelere uyum sağlayabilmekte, derinin kalınlığını ve esnekliğini taklit etmektedir. Kinezyo bant, ciltte mikro kıvrımlar oluşturarak cilt dokusunu yukarı kaldırır; böylece kas ile interstisiyel alan arasındaki mesafe arttırılmış olur. Bu durumda, gergin dokular üzerindeki basınç serbestleşir ve lenfatik sıvı hareketi için boşluk sağlanır. Dolayısıyla tedavinin yanısıra kozmetik amaçlı olarak ta kullanılabilen kinezyo bantlama ciltteki dolaşımı artırarak elastikiyeti destekler.

Kinezyo bantlama ile ilgili genel bilgilendirme

Kırışıklıklara yönelik bantlama

Yüzde ödeme yönelik bantlama

Doku gevşemesine yönelik bantlama

Çene eklemine yönelik bantlama

Dudak ve göz çevresine yönelik bantlama

Anatomi, fizyoloji ve hareket bilimi bilgisi olanlar

1 gün / 6 saat

Bu eğitimi tamamlayanlar kendilerine veya danışanlarına yüz için kullanılabilecek kozmetik amaçlı, çene ve yumuşak doku elastikiyetine yönelik bantlama tekniklerini öğrenecek ve uygulayabilecek düzeyde olacaklardır.

HESAP ADI HESAP NUMARASI ŞUBE   IBAN
İSTANBUL ATLAS ÜNİVERSİTESİ 4510 - 15809897 - 356 DENİZ BANK - SURDIŞI TİCARİ MERKEZ TL

Eğitim sonunda katılımcılara Atlas Üniversitesi sertifikası verilecektir.

Prof. Dr. Yaşar Gül BALTACI

Prof. Dr. Nihan ÖZÜNLÜ PEKYAVAŞ