Enteral - Parenteral Beslenme Diyetisyenliği Eğitimi

Beslenme desteği, beslenme durumunu korumak ya da iyileştirmek amacıyla formüle edilmiş enteral ya da parenteral besin ögelerinin sağlanmasıdır. 

Enteral nütrisyon (EN) besin ögelerinin bir katater veya tüp ya da ağız yoluyla ağız boşluğundan uzak bir yerde gastrointestinal kanala (GIT) verilmesidir. Parenteral nütrisyon (PN) ise besin ögelerinin intravenöz olarak sağlanmasıdır.

Hastalar, beslenme ihtiyaçlarını birkaç günden fazla karşılayacak ölçüde oral beslenemedikleri veya beslenemeyecekleri zaman beslenme desteği entegre bakım planı içinde yer almaktadır. Kritik hastalarda gastrointestinal kanaldan beslenme, katabolik yanıtı zayıflatır ve immunolojik fonksiyonu korumaktadır. Bu nedenle enteral ve parenteral beslenme pek çok hastalık ve beslenme yetersizlikleri gibi özel durumlar için oldukça önemli bir yere sahiptir. Hastaların yakından izlenerek gerekli görüldüğünde beslenme desteğinin sağlanması ve bu uygulamaların mümkünse bir beslenme destek ekibiyle yürütülmesi ön planda tutulmalıdır. Klinik nutrisyon multidisipliner çalışmayı gerektiren önemli bir alandır. Diyetisyenler nutrisyon ekibinin ayrılmaz bir parçasıdır


Pre-Application
General Information

Beslenme desteği, beslenme durumunu korumak ya da iyileştirmek amacıyla formüle edilmiş enteral ya da parenteral besin ögelerinin sağlanmasıdır. 

Enteral nütrisyon (EN) besin ögelerinin bir katater veya tüp ya da ağız yoluyla ağız boşluğundan uzak bir yerde gastrointestinal kanala (GIT) verilmesidir. Parenteral nütrisyon (PN) ise besin ögelerinin intravenöz olarak sağlanmasıdır.

Hastalar, beslenme ihtiyaçlarını birkaç günden fazla karşılayacak ölçüde oral beslenemedikleri veya beslenemeyecekleri zaman beslenme desteği entegre bakım planı içinde yer almaktadır. Kritik hastalarda gastrointestinal kanaldan beslenme, katabolik yanıtı zayıflatır ve immunolojik fonksiyonu korumaktadır. Bu nedenle enteral ve parenteral beslenme pek çok hastalık ve beslenme yetersizlikleri gibi özel durumlar için oldukça önemli bir yere sahiptir. Hastaların yakından izlenerek gerekli görüldüğünde beslenme desteğinin sağlanması ve bu uygulamaların mümkünse bir beslenme destek ekibiyle yürütülmesi ön planda tutulmalıdır. Klinik nutrisyon multidisipliner çalışmayı gerektiren önemli bir alandır. Diyetisyenler nutrisyon ekibinin ayrılmaz bir parçasıdır


Program Content

1. GÜN

09.00 - 09.30        Prof. Dr. M. Emel ALPHAN- BESLENME &DİYETETİK BÖL.BŞK.

09.30 - 10.30        Malnutrisyon Tanısı-Tarama ve Değerlendirme
                                    Dr. Öğr. Üyesi A. Betül DEMİRBAŞ
                                    T. C. İSTANBUL ATLAS ÜNİVERSİTESİ
                                    SBF-Beslenme ve Diyetetik Bölümü

10.30 - 11.00     ARA

11.00 - 12.30     Enteral-Parenteral Nutrisyon- Endikasyonu ve Kontrendikasyonları
                                    Doç. Dr. Nazlı BATAR
                                    T.C. İSTANBUL ATLAS ÜNİVERSİTESİ
                                    SBF-Beslenme ve Diyetetik Bölümü

12.30 - 13.30    ÖĞLE YEMEĞİ

13.30 - 14.30     Enteral-Parenteral Nutrisyon Uygulama Yöntemleri ve Beslenme Yolları
                                    Doç. Dr. Burcu ATEŞ ÖZCAN
                                    T. C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ
                                    SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü

14.30-15.30           Enteral- Parenteral Beslenme Solüsyonu Seçimi ve Özel Sübstratlar
                                    Öğr. Gör. Gülen Ecem KALKAN
                                    T.C. İSTANBUL ATLAS ÜNİVERSİTESİ
                                    SBF-Beslenme ve Diyetetik Bölümü

15.30 - 16.00     ARA

16.00 - 17.00     Vaka Çözümleri
                                    Öğr. Gör. Gülen Ecem KALKAN
                                    T.C. İSTANBUL ATLAS ÜNİVERSİTESİ
                                    SBF-Beslenme ve Diyetetik Bölümü


2. GÜN

09.30 - 10.30     Enteral-Parenteral Beslenme Komplikasyonları ve Refeeding Sendromu
                                    Dr. Öğr. Üyesi Zehra M. ÇELİK
                                    T. C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ
                                    SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü

10.30 - 11.00     ARA

11.00 - 12.30     Yoğun Bakım Hastalarında Nutrisyonel Destek 
                                    Doç. Dr. Burcu ATEŞ ÖZCAN
                                    T. C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ
                                    SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü

12.30 - 13.30 ÖĞLE YEMEĞİ

13.30 - 14.30     Onkoloji Hastalarında Nutrisyonel Destek 
                                    Öğr. Gör. Gülen Ecem KALKAN
                                    T.C. İSTANBUL ATLAS ÜNİVERSİTESİ
                                    SBF-Beslenme ve Diyetetik Bölümü

14.30 - 15.30     Geriatrik Hastalarda Nutrisyonel Destek 
                                    Doç. Dr. Nazlı BATAR
                                    T.C. İSTANBUL ATLAS ÜNİVERSİTESİ
                                    SBF-Beslenme ve Diyetetik Bölümü

15.30 - 16.00     ARA

16.00 - 17.00     Vaka Çözümleri
                                    Dr. Öğr. Üyesi Zehra M. ÇELİK
                                    T. C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ
                                    SBF Beslenme ve Diyetetik Bölümü

17.00-17.30     KAPANIŞ ve SERTİFİKA DAĞITIMI


Who Should Attend

Beslenme ve Diyetetik alanında lisans programından mezun olan diyetisyenler ile 3. ve 4. sınıf öğrenciler kayıt yaptırabilir.

Aim of the Program

Bu çalışmanın enteral veya parenteral beslenme desteği ekibinin içinde bulunan diyetisyenlerin bilgilerinin güncellenmesi, yeniliklerin tanıtılması, hasta ve yakınlarının yaşam kalitelerini yükseltmek için hangi aşamaların göz önünde bulundurulması gerektiğinin sorgulanması, ekip çalışması ile hastanın her yönüyle değerlendirilmesinin nasıl yapılması gerektiğinin tartışması ve açıklanması amacıyla yapılması planlanmıştır.    

Bank and Payment Information

İstanbul Atlas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi eğitimleri için ödeme yaparken aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz;

A-BANKA YOLU İLE ÖDEME

1. Anlaşmalı olduğumuz aşağıdaki banka hesabına EFT veya Havale yoluyla “Ad-Soyad” ve “T.C.Kimlik Numarası” bilgileri açıklama kısmında mutlaka belirtilerek,


HESAP ADIHESAP NUMARASIŞUBE IBAN
İSTANBUL ATLAS ÜNİVERSİTESİ4510 - 15809897 - 356DENİZ BANK - SURDIŞI TİCARİ MERKEZTL

TR62 0013 4000 0158 0989 7000 12

B-KREDİ KARTI İLE ÖDEME

1. Mali İşler biriminde*

2. odeme.atlas.edu.tr adresinden, “Ad-Soyad” ve “T.C.Kimlik Numarası” bilgileri açıklama kısmında mutlaka belirtilerek, online olarak kredi kartı ile*
Discount Rate

Atlas Üniversitesi öğrencilerine %10 indirim uygulanacaktır.

Certification

E-Devlet Onaylı İstanbul Atlas Üniversitesi Sertifikası verilecektir.


Training Coordinator and Educator

Prof. Dr. M. Emel ALPHAN

T.C. İstanbul Atlas Üniversitesi

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi

Pre-Application Form

If you want to join our course program, please fill in the required information below.

'Personal Data Protection Law' in the scope of Information and Clarification Text I have read and approved. (*)