BLS (Basic Life Support) Temel Yaşam Desteği Eğitim

Yapılan çalışmalar, arrest vakalara müdahalede gecikilen her 1 dakikanın, hastanın, hayata geri dönüş şansını %7-10 arasında azalttığını göstermektedir. Güncel bilgiler ile vakit kaybetmeden müdahale yapabilmek için hem teorik hem de pratik olarak önceden hazır olmak gerekmektedir. Son 10 senede BLS algoritmalarında dramatik değişiklikler olmuştur.

American Heart Association (Amerika Kalp Vakfı - AHA), Amerika Birleşik Devleti kökenli olmasına rağmen tüm dünya tarafından kabul görmüş bir vakıftır. Yaptığı ve desteklediği bilimsel çalışmalar tüm dünyaya sağlık konusunda ışık tutmakta olup, özellikle ilk yardım, otomatik eksternal defibrilatör kullanımı ve özellikle ileri kardiyak yaşam desteğinde geliştirdiği eğitim programları ile dünyada en çok kabul gören ve yeni kuralları koyan kuruluştur. 1924 yılında kurulan Amerika Kalp Vakfı, günümüze kadar, bilimin gelişmesi için 4.1 Milyar dolar yatırım yapmıştır. 80’nin üzerinde ülkede eğitimler veren Amerika Kalp Vakfı yıllık ortalama 22 milyon kişiye eğitim verip, insanların hayata tutunmasına katkı sağlamaktadır.

Erişkin Suni Solunum Uygulaması,

Erişkin Solunum Maskesi ile Solunum Uygulaması,

Erişkin Balon-Maske-Valf Cihazı ile Solunum Uygulaması,

Erişkin Kalp Masajı Uygulaması,

Erişkin Otomatik Eksternal Defibrilatör Uygulaması,

Erişkinde 1 Kişi Müdahale, 2 Kişi Müdahale ve Takım Müdahale Senaryolarının Uygulanması,

Göğüs Kompresyonu Fraksiyonu (CCF) Senaryo ile Uygulanması,

Çocuk Suni Solunum Uygulaması,

Çocuk Solunum Maskesi ile Solunum Uygulaması,

Çocuk Balon-Maske-Valf Cihazı ile Solunum Uygulaması,

Çocuk Kalp Masajı Uygulaması,

Çocuk Otomatik Eksternal Defibrilatör Uygulaması,

Bebek Suni Solunum Uygulaması,

Bebek Solunum Maskesi ile Solunum Uygulaması,

Bebek Balon-Maske-Valf Cihazı ile Solunum Uygulaması,

Bebek Kalp Masajı Uygulaması,

Bebek Otomatik Eksternal Defibrilatör Uygulaması,

Erişkinde 1 Kişi Müdahale, 2 Kişi Müdahale Senaryolarının Uygulanması,

Erişkin ve Çocuk Solunum Yolu Tıkanması ve Heimlich Manevrası,

Bebeklerde Solunum Yolu Tıkanması ve Pratik Uygulama,

Tüm Uygulamalar İçin 1 Kişi ve Takım Halinde Uygulamaları,

Takım Dinamikleri ve Takım İçi İletişim.

Sadece sağlık profesyonelleri (doktor, paramedik, acil tıp teknisyeni, ağız ve diş sağlığı teknikeri, ameliyathane teknikeri, anestezi teknikeri ve teknisyeni, biyologlar, diyaliz teknikeri, diyetisyen, diş anestezi, diş hekimi, ebe, eczacı, fizyoterapist, hemşire, psikolog, pedolog, radyoterapi teknikeri, sağlık memuru, tıbbi görüntüleme teknikeri, tıbbi laboratuvar teknisyeni, yaşlı bakım teknikeri, sağlık eğitimcisi, vb.)

1 gün

Saatleri: 09:00 – 17:00

Katılımcılara verilecek BLS eğitimleri ile toplumda olası arrest ve diğer acil vakalara hızlı ve en doğru şekilde müdahalede bulunmalarının sağlanması ve bu sayede insanların hayatta kalım yüzdelerinin arttırılması hedeflenmektedir.

Atlas Üniversitesi öğrencilerine 25% indirimli,

Medicine Hospital çalışanlarına 25% indirimli.

Söz konusu indirimden faydalanabilmek için, istenilen bilgi ve belgelerin tam ve eksiksiz olarak temin edilmesi gerekmektedir.

Eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara American Heart Association (Amerika Kalp Vakfı – AHA) onaylı, geçerlilik süresi 2 yıl olan kimlik ve sertifika verilir. Uluslararası geçerliliği olan bu sertifika aynı zamanda AHA sisteminden de görüntülene bilinir. Aynı zamanda başarılı olan katılımcılara e-devlet onaylı Atlas Üniversitesi sertifikası da verilecektir.

Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Serdar Elgörmüş

Dr. Erdem Yılmaz